Voor onervaren mensen of mensen van buitenaf kan het op een positieve manier horen van het woord slaaf een beetje onaangenaam zijn, maar als het op BDSM aankomt, is de term slaaf er een waar veel mensen uit de BDSM-levensstijl van genieten. Dus wat is een BDSM-slaaf? Dat is slechts een van de vragen waarover we het vandaag hebben.

Dominant versus onderdanig

Typisch in BDSM zijn er twee rollen in een scène, dominant en onderdanig. De dominante persoon is iemand die de rol speelt van de verantwoordelijke persoon. Aan de andere kant is de onderdanige die de persoon is die zijn partner de rol van leider laat nemen. Een grote verscheidenheid aan verschillende onderdanige rollen verschijnen in de BDSM-wereld. Slaaf is een van die onderdanige rollen.

Opgemerkt moet worden dat er een middenweg is tussen dominant en onderdanig, ook wel switch genoemd. Een switch, zoals de naam al aangeeft, schakelt heen en weer tussen rollen. Een slaaf kan in feite een schakelaar zijn, maar wordt meestal alleen een slaaf genoemd als ze actief een onderdanige zijn.

De rol van de slaaf

Zoals we hierboven vermeldden, speelt de slaaf de rol van de onderdanige, een vrij logische rol voor de titel. Meestal moeten ze taken uitvoeren, regels volgen en hun dominant gehoorzamen. De dominant in een slavenrelatie staat bekend als een meester, eigenaar of soortgelijke titel, afhankelijk van die specifieke relatie. In de meeste relaties wordt de slaaf gezien als eigendom, maar op een liefdevolle manier is het de verantwoordelijkheid van de dom om voor hun eigendom te zorgen.

Een interessant aspect is dat hoewel de meeste slavenrelaties zich alleen bezighouden met slavenspel in de slaapkamer, dit niet altijd waar is. In sommige relaties is de dominante partner altijd of op afgesproken tijden dominant, ook buiten de slaapkamer. Dit soort spel moet grondig worden besproken en zorgvuldig worden beheerd, omdat je onwillige partijen niet wilt blootstellen aan de scenario's die je hebt.

De slaaf heeft controle

Je zou kunnen denken dat een slaaf degene is die de hele tijd wordt gecontroleerd en dat ze geen macht hebben over de relatie. In werkelijkheid heeft de onderdanige in een BDSM-scène vaak behoorlijk wat controle. Dit kan iets heel belangrijks zijn om te overwegen, omdat het kan helpen om de scène aangenamer te maken. De slaaf heeft controle omdat het hun taak is om het plezier te bezorgen. Een andere manier waarop slaven controle hebben, is het feit dat ze nog steeds limieten kunnen stellen, scènes kunnen aanvragen en de scène nog steeds kunnen begeleiden.

Alle partijen die bij een scène betrokken zijn, hebben ook de mogelijkheid om een ​​scène te beëindigen. Dit is essentieel en je mag nooit aan BDSM doen zonder rekening te houden met stopwoorden en veiligheid.

Is slavenspel gezond?

Mensen beweren nogal eens dat het niet gezond kan zijn om seksueel te spelen waarbij één persoon de rol van slaaf op zich neemt. Zonder in de rollen en het spel te duiken, kan het raar klinken. Er zit echter geen waarheid achter dat argument. Zolang het spel met wederzijdse toestemming en veilig is, is het volkomen gezond en normaal om deel te nemen aan elk soort kinkspel.

Het onderdrukken van seksueel verlangen en seksuele expressie kan behoorlijk ongezond zijn en tot veel opgekropte gevoelens leiden. Zulke tijden kunnen behoorlijk ongezond zijn.

Net zoals veilig en consensueel slavenspel gezond is, is het ook normaal. Miljoenen mensen over de hele wereld doen aan BDSM-spel en een groot aantal van hen heeft slavenspel geprobeerd en/of ervan genoten.

Veiligheid als een slaaf

Iets dat moet worden besproken en dat in de laatste twee paragrafen kort is aangeroerd, is veiligheid. Veiligheid is belangrijk als je BDSM speelt, maar vooral als je de onderdanige en een slaaf bent. In de meeste slavenscenario's ben je erg kwetsbaar en moet je de persoon met wie je speelt kunnen vertrouwen. Voordat je aan slavenspel begint, moet je je partner leren kennen en een niveau van vertrouwen opbouwen, vooral voordat je in een positie wordt gebracht waarin je bijna hulpeloos met hem of haar bent.

Onderdeel van een BDSM-relatie die veel mensen plezierig en informatief vinden, is het ontwikkelen van dat vertrouwen. Er is veel dat je kunt doen als je vertrouwen opbouwt om meer gedetailleerde scènes te kunnen doen. Een goed voorbeeld van een goede start is het creëren van een scenario zonder beperkingen waarin je slaaf bepaalde handelingen kan uitvoeren zoals hem is opgedragen.

We gaan weer stopwoorden noemen omdat ze zo belangrijk zijn. Stopwoorden geven je de kracht om een ​​scène te stoppen wanneer je je ongemakkelijk voelt. Het maakt niet uit of je dominant of onderdanig bent, als je partner zijn stopwoord gebruikt, moet je stoppen. Een ander concept om te overwegen is een woord om te vertragen. Met het woord vertragen kun je dingen doen, nou ja, langzamer, wat een geweldig hulpmiddel kan zijn als je net begint in de wereld van BDSM en slavenspel.

Relatieverschillen

Een ding dat iedereen die geïnteresseerd is in de BDSM-levensstijl moet weten, is dat elke dynamiek anders is. Koppels, groepen of andere vormen van relaties zullen allemaal hun eigen unieke manier hebben om met hun rollen om te gaan. Dit komt voort uit de aard van het mens zijn.

Dus hoewel we hier enkele basisprincipes bespreken, is het ongelooflijk belangrijk om in gedachten te houden dat elke keer dat je met een nieuwe persoon bent, je je rollen en verlangens moet bespreken. Een gezonde discussie kan heel plezierig zijn en zal de basis leggen voor een geweldige relatie. Ook als het een losse relatie is.

BDSM is een grote wereld en slavenrelaties zijn daar slechts een onderdeel van. Deze relaties krijgen veel aandacht vanwege de term slaaf en kunnen best leuk zijn. We moedigen je ten zeerste aan om de wereld van slavenspel te verkennen als het je interesseert. Tegelijkertijd willen we iedereen aanmoedigen om nieuwe dingen te proberen. Ga eropuit en probeer nieuwe dingen, je weet nooit wat je zou kunnen ontdekken. Daarom lees je dit artikel tenslotte.

Willekeurige Fetish - BDSM leden