BDSM is een verzamelnaam voor een breed scala aan seksuele handelingen, voornamelijk Bondage en Discipline, Dominantie en onderwerping, Sadochisme en Masochisme. Met die verzameling termen kun je waarschijnlijk zien dat daar best veel in past. Omdat zoveel items in de categorie BDSM passen, kan het in het begin overweldigend zijn om erover te leren.

Vandaag gaan we je helpen om op je pad te beginnen als het gaat om het leren over BDSM. We hebben deze beknopte handleiding gemaakt om ervoor te zorgen dat u naar de juiste plaatsen gaat om te beginnen met leren.

Betrouwbare bronnen

Een van de eerste dingen die je moet doen als je begint te leren, is alle bronnen waar je van leert te verifiëren. Je zult naast veel onveilige informatie ook veel verkeerde informatie vinden. 50 Shades of Grey is bijvoorbeeld een complete verzinsel over hoe BDSM is en meer op misbruik lijkt.

Blijf bij websites die zich richten op BDSM en kinken, in tegenstelling tot het lezen van eenmalige artikelen op internet. Vooral als het gaat om how-to's en specifieke onderwerpen.

Begin met leren over veiligheid

Veiligheid is de ruggengraat van BDSM. Veiligheid en vertrouwen. Voordat u over technieken of bijzonderheden leert, moet u alle veiligheidsaspecten leren kennen die bij BDSM horen. Van stopwoorden tot activiteiten die vermeden moeten worden, er valt veel te leren.

Zodra u begint met het leren over technieken, moeten de bronnen waar u zich tot wendt ook over veiligheidsaspecten van de activiteiten praten. Meestal moet je voorzichtig zijn met de bron als er geen bezorgdheid over de veiligheid wordt gesteld. BDSM-beoefenaars nemen veiligheid serieus en gaan soms te ver als ze erover praten.

Meer informatie over de rollen

Typisch zijn er twee rollen in BDSM, de dominante en de onderdanige. In de meeste algemene principes is de Dominant de persoon die een situatie controleert en de onderdanige degene die wordt gecontroleerd. Er zijn echter ook mensen die graag wisselen tussen rollen.

Om de situatie nog ingewikkelder te maken, nemen de twee rollen verschillende namen aan, afhankelijk van de scènes/activiteiten waarmee je je bezighoudt. Het kan belangrijk zijn om deze te leren als je geïnteresseerd bent in een van de situaties waarin dit zal gebeuren.

Als u tijd besteedt aan het leren over deze rollen, zult u ook zien dat ze niet zo duidelijk zijn als de algemene principes die we eerder hebben uiteengezet. In veel situaties zal een onderdanige bijvoorbeeld behoorlijk veel macht krijgen. Ze kunnen zelfs het toneel leiden. Het maakt niet uit dat alle rollen macht hebben, want iedereen die erbij betrokken is, kan altijd zeggen: stop of vertraag.

Probeer te bepalen waar u in geïnteresseerd bent

Proberen te bepalen waar u in geïnteresseerd bent, kan heel nuttig zijn. Hiermee bedoelen we niet dat je alles moet weten wat je leuk vindt, je moet gewoon beginnen met lezen over enkele van de verschillende kinks en activiteiten die er zijn en er een paar selecteren die je misschien wilt proberen. Als je een aantal van deze in gedachten hebt, kun je beter bij iemand passen.

De meeste datingsites voor kink/BDSM-dating hebben een lijst met kinkken en activiteiten. Bekijk deze voor een zeer gedetailleerde lijst van de verschillende dingen die er zijn. Houd er echter rekening mee dat deze lijsten niet volledig kunnen zijn. Er zijn tal van activiteiten die niet op de lijst staan.

Ga langzaam

Je hebt je hele leven om de wereld van BDSM te ontdekken, het is niet nodig om er meteen in te duiken. In feite is het gemakkelijk om overweldigd te raken als je te veel tegelijk opneemt. Neem de tijd om nieuwe dingen te leren en dingen uit te proberen.

Begin klein en ga geleidelijk groter en groter. Dit geeft je ook iets om naar uit te kijken de volgende keer dat je een BDSM-scène hebt.

Langzaam gaan maakt het leren communiceren over BDSM ook veel gemakkelijker. Communicatie is de sleutel en is gemakkelijk over te slaan als je niet snel leert communiceren en leert hoe je non-verbaal met je partner kunt communiceren. Je zult de subtiele hints veel gemakkelijker kunnen oppikken als je niet wordt afgeleid door te veel tegelijk te proberen.

Zoek een ervaren beoefenaar

Als je kunt, zoek dan een persoon die ervaring heeft met BDSM om je door het proces te begeleiden. Hun ervaring zal u helpen om u alle informatie te geven die u nodig heeft om verder te gaan.

Het is het beste om de persoon te laten weten dat je hoopt dat ze je zullen helpen om over BDSM te leren. Sommige mensen zijn niet geïnteresseerd in het werken met mensen die nieuw zijn in de levensstijl. Tegelijkertijd zijn die mensen zeldzaam. Het grootste deel van de BDSM-gemeenschap is erg gastvrij en werkt graag met nieuwelingen.

Weet waar u een partner kunt vinden

Je zult merken dat er veel plaatsen zijn die in je opkomen als het gaat om het zoeken naar een date. Zijn al die plaatsen geschikt om een ​​partner te vinden voor BDSM-plezier? Nee. Niet iedereen houdt van BDSM en ook niet elke BDSM-beoefenaar houdt van hetzelfde.

Waar vind je het beste een partner voor BDSM? BDSM-sites die speciaal zijn gebouwd voor kinkken en BDSM zoals Fetish-bdsm.nl zijn de beste plaats om een ​​partner te vinden. Ze maken het uitfilteren van mensen heel eenvoudig. BDSM- en kinkgemeenschappen zijn ook een geweldige plek om te kijken.

Je kunt BDSM-partners op andere plaatsen vinden, maar je zult moeten proberen erachter te komen wie geïnteresseerd is in BDSM en of ze een match voor je zijn. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn en kan sommige mensen die je tegenkomt ook irriteren.

Nogmaals, de wereld van BDSM is enorm. Je zult mensen over de hele wereld vinden die geïnteresseerd zijn in veel van de verschillende aspecten ervan. Zorg er echter voor dat je het leren over BDSM op de juiste manier benadert. Het maakt de ervaring niet alleen veiliger, maar ook veel leuker

 

Willekeurige Fetish - BDSM leden